Szerzői jogok és köszönetnyílvánítás

Maga az oldal és az oldalon található minden magyar fordítás Arjen engedélyével készült, utóbbi a szerző (Bíró János) és a forrás (ayreon.hu) megjelölésével szabadon felhasználható.
Minden egyéb tartalom Arjen Anthony Lucassen illetve a felsorolt művészek szellemi terméke.
Ezúton is köszönöm hozzájárulásukat a honlap létrejöttéhez!


banner
Arjen Anthony Lucassen
 

Rólunk

Kik vagyunk?
Leginkább csak Én vagyok…

janos.biro@ayreon.hu
facebook.com/janos.biro.9000

Miért vagyunk?

Miután úgy 15 éve megismerkedtem a “The Final Experiment” album révén az Ayreon projecttel megtaláltam benne mindazt ami a Pink Floyd, Queensryche, The Who és még néhány zenekar eltűnésével, illetve hanyatlasával hiányzott: a tartalmas, igényes prog-rock koncept albumokat. A néhol musical-es, néhol népzenei behatás csak javított az összképen, és az újabb albumok sem okoztak csalódást, így a legnagyobb kedvencemé lépett elő az évek során.

A “The Theater Equation” hiányzó magyar felirata adta a fordítás ötletét, ami elég sok pozitív visszajelzést kapott ahhoz, hogy kedvet kapjak a többi album lefordítására is, ezek publikálására született az oldal, amely folyamatosan bővül és amolyan magyar totemoszlopnak szánom az Ayreon unverzum tiszteletére.

A fordítások próbálják visszaadni az eredeti hangulatot, és mondanivalót, a célom az volt, hogy zenét “hozzáhallgatva” hasonló lenyomatot hagyjon a magyar fejekben, mint az eredeti angol szöveg, az azt értőkben.  Nem szántam őket Arany János színvonalú fordításoknak, hiszen nem vagyok sem költő, sem dalszövegíró, de azért megtettem, amit tudtam, hogy tőlem telhetően igényes anyagok szülessenek. Ha valaki úgy gondolja, hogy felesleges munka volt, vagy nem méltóak a fordítások az eredeti szöveghez, lehet, hogy még igaza is van, de én jól szórakoztam a fordítások közben, és ez is valami.

Az oldal célja leginkább az, hogy készítése engem szórakoztasson, de ha másoknak is örömet okoz az elkészült tartalom, csak annál jobb. Minden ami érték benne azt tulajdonítsátok Arjen-nek, illetve a felhasznált képek készítőinek (a listáért lásd a jobb oldali sáv), ami viszont nem tetszik azért lehet nyugodtan engem hibáztatni.

Ezúton köszönöm mindenkinek, aki segített az oldal létrejöttében, és azoknak is akikre “csak” nem szántam elég időt e miatt…

Írj nekünk